Wie in de toekomst wil zwemmen vanuit Erpe-Mere, zal daar sowieso meer voor moeten betalen, zegt sp.a-raadslid Anja Vanrobaeys. Vanaf 1 september verhoogt het zwembad van Zottegem zijn tarieven met 30% en geldt ook daar een nog hoger zwemtarief voor niet-inwoners. Vanaf 1 september tellen niet-Zottegemnaren 4 in plaats van 2 euro neer voor een zwembeurt. . Een 12-beurtenkaart kost vanaf september 30 euro (ipv 20 euro) en een jaarabonnement kost binnenkort liefst 250 euro (ipv 100 euro). In de andere ons omliggende zwembaden van Aalst, Ninove, Geraardsbergen en Dendermonde betaal je al langer meer voor een zwembeurt.
Ik herhaalde dan ook mijn vraag om de inwoners van Erpe-Mere een zwemcheque te geven. Want de toegangsprijs kan flink oplopen voor wie wekelijks met het hele gezin gaat zwemmen. Bovendien mag zwemmen geen luxeproduct worden voor de happy few. Zwemmen is gezond en moet voor iedereen toegankelijk blijven, vervolgt ze. Voor de meerderheid blijkt dit geen prioriteit, het wordt alleen meegenomen als er voldoende middelen over zijn nadat al de rest geregeld is.
Ook mijn vraag om te onderzoeken of een deel van de vijver op Steenberg zou kunnen worden afgebakend als zwemvijver, werd afgewezen door de meerderheid. Zonde, vind ik, want een afgebakende zwemvijver op zo een mooi domein zou onze inwoners tijdens de zomervakantie niet alleen verfrissing maar ook een zomers strandgevoel geven. Bovendien ligt de zwemvijver in recreatiegebied, anders had het cultuurhuis er ook niet gestaan. En net zoals in de badsteden, kunnen jobstudenten ingeschakeld worden als zwemredder.
Erpe-Merenaren zullen in de toekomst nog een tijdje moeten zwemmen op droog water.